RT51

RT51

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Kirjallisuus entisöinnin apuna

Aiemmat projektini ovat opettaneet että entisöinnissä on suuri apu kyseistä automallia käsittelevästä varaosa- ja korjaamokirjallisuudesta. Niinpä tässäkin tapauksessa on tullut vuosien varrella hankittua mahdollisimman kattavasti kirjahyllyn täytettä jota nyt sitten pääsee hyödyntämään.

Kaikkein oleellisin on varaosakatalogi, josta löytyy räjäytyskuvina ja varaosanumeroin koko auto pienintä mutteria ja prikkaa myöten. Tämän kyseisen automallin kohdalla sen löytäminen ei ollutkaan ihan helpoin asia. Kun maahantuotujen yksilöiden määrä on ollut vähäinen, ei varaosakirjojakaan ole tiettävästi saapunut Suomeen kuin kaksi kappaletta. Molemmat ovat yhä tallessa, toinen maahantuojalla Korsossa ja toinen Tampereella Tammer-Autolla. Omani löytyi lopulta 2000-luvun puolivälin paikkeilla eBayn kautta USA:sta.


Tämän lisäksi on tullut löydettyä muutamia coupe-mallia käsitteleviä korjaamo-oppaita sekä kirjallisuutta rinnakkasmalli RT40-sedanista, jossa kuitenkin on tekniikan osalta jonkin verrankin yhteneväisyyttä.

Dunlop-Sumitomo -levyjarrujen korjauskirja (Corona Coupe sekä Crown). Korpivaaran suomenkielinen painos.
Sama jarrukirja tehtaan alkuperäisenä englanninkielisenä painoksena.


Corona & Crown -malleissa käytetyn 4v. manuaalivaihteiston korjauskäsikirja.



Corona -"raamattu"













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti