RT51

RT51

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Vihdoin projekti starttaa!

 09.08. 2009


Keväällä 2009 minulle tarjottiin kimppatallipaikkaa Lappeenrannasta. Päätin tarttua tilaisuuteen, oli viimein koittanut mahdollisuus laittaa Corona Coupe -projekti alulle! Tokihan minulla oli siihen astikin talli ollut käytössä, mutta aina varattuna muille autoille - ja toisaalta kimppatallin olosuhteet ollisivat paljon paremmat hitsaustöitä ajatellen - niitähän Coronassa kuitenkin olisi jonkin verran. Eikä kahdella kolmanneksella lyhentyvä tallimatkakaan kuulostanut ollenkaan huonolta...
Kiireitä kuitenkin riitti ja lopullinen projektin liikkeelle laittaminen saikin odottaa kesälomaani. Elokuun ensimmäinen päivä  vuonna 2009 Coronan rauhaa sitten häirittiin pahemman kerran ja se kaivettiin esiin pölyn alta, jota sen päälle oli päässyt kertymään jo lähes viiden vuoden ajalta. Pienen kärkien rassaamisen ja tuoreen bensan lisäämisen  jälkeen 4R hörähti kuitenkin kiltisti käyntiin ja auto oli ajaen siirreltävissä.





Päätin toimia niin, että irroitin auton säilytyspaikassa Lemillä siitä moottorin ja vaihteiston, jotka jätin sinne ja aion entisöidä ne siellä. 




Moottori ja vaihteisto irti 4.8. 2009







Siirto Lappeenrannan kimppatallille kulki välietapin kautta, jossa Corona sai osakseen perusteellisen pesun höyryävän kuumalla vedellä. Ja kyllä sitä moskaa alustasta irtosikin, vaan onpahan nyt mukavampi jatkaa purkamista ja aloitella hitsaustöitä.




Torstaina 6. elokuuta Corona siirrettiin trailerilla kimppatalliin, tästä on hyvä jatkaa! Mitään aikataulua projektilla ei ole (sen verran on viisastuttu...). Syksyn mittaan on kuitenkin aikomus purkaa auto osiksi ja kiinnittää se korigrilliin. Talven mittaan sitten tehdään ruostekorjauksia niin paljon kuin vain suinkin ehtii / jaksaa. Yritän parhaani mukaan päivittää tilannetta tänne blogiin sitä mukaa kun kerrottavaa syntyy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti